1Start

09:45 AM

Visie op Gamification

door Rutger Teunissen 

Volgens Gartner gaat gamification de komende jaren exploderen. In 30 minuten begeleidt Rutger je dwars door de herkomst, opkomst, misvattingen en toekomst van gamification. Verwacht een verhelderende maar geheel eigen visie op gamification. “Don’t believe the hype” en ontdek de “truth about gamification”!

10:15 AM

Gamification bij de Rabobank

door Maarten Molenaar  , Maarten Korz 

In deze presentatie zal innovatie manager Maarten Korz voorbeelden geven van het toepassen van de trend gamification binnen de Rabobank op verschillende terreinen in de afgelopen jaren. Van internetsite, gamedesign processen tot aan een interne gamification hub. Ook zal hij een tipje van de sluier op lichten van de plannen voor het komende jaar.
2Koffie

11:00 AM

11:30 AM

The future of gamification: gameful innovation

door Jeroen van Mastrigt-Ide 

De status van gamification lijkt in veel opzichten op die van sex op de onderbouw van een middelbare school: Iedereen heeft het erover, slechts weinigen doen het en bijna niemand doet het goed. Met ervaring opgebouwd in meer dan 75 applied game design projecten is van Jeroen van Mastrigt-Ide als geen ander in staat om de state-of-the-art en toekomst van het toepassen van game design voor het creëren van innovatieve en effectieve communicatie, ervaringen, diensten en producten te schetsen. Jeroens boodschap: gamification is meer dan het toepassen van principes uit game-ontwerp binnen een bestaande dienst of marketingstrategie. Games en game design principes zullen centraal staan in de manier waarop we leren, creëren, innoveren, organiseren, winkelen, reizen, zorgen en leven. De succesvolle organisaties, merken en diensten van de toekomst zijn 'gameful': ze gedragen zich als games en hun klanten gedragen zich als gamers. 'Game design thinking' zal meer en meer centraal komen te staan organisaties. Niet alleen binnen communicatieafdelingen maar ook steeds meer binnen organisatie-, product- en diensten ontwikkeling.

12:15 PM

Lay’s – gamification van Lay’s Superfans en Maak de Smaak

door Bob Postma 

Met Lay's Superfans zorgde Bob Postma voor één van de meest aansprekende gamification cases van 2012. Dankzij gamification technieken in Lay's Superfans is Lay's nu in continue dialoog en collaboratie met haar fans. Bob deelt zijn learnings en zal daarnaast ook ingaan op inzet van gamification in de recente Maak de Smaak campagne.
3Lunch

01:45 PM

Expeditie Work – UWV

door Karen Pasman  , Niels Lieman 

Niels vertelt over zijn eigen ervaringen met gamification aan de hand van een praktijkcase. Hoe is het hem gelukt om bij een grote organisatie als UWV akkoord te krijgen voor het opzetten van een gamification concept: Expeditie Work. Hoe overtuig je de directie? Hoe koppel je businessdoelen aan internetoplossingen? Maar ook, hoe krijg je draagvlak in het werkveld? Daarnaast zal hij ook de samenwerking met de externe leverancier behandelen. Hij zal afronden met de slotvraag: hoe kun je ervoor zorgen dat je gamification concept daadwerkelijk succesvol wordt?

02:30 PM

Loyalty en gamification – the next level

door Kick Willemse 

De huidige loyaliteitsmarkt is sterk aan het veranderen door de ontwikkelingen van mobiel en sociale netwerken. Hierdoor zijn de marketingafdelingen niet in staat om de activiteiten van hun meest loyale klanten te herkennen in de verschillende kanalen zoals FaceBook, Twitter, Web en mobiel. Het meten van het loyaliteitsgedrag gaat steeds verder en is meer dan het meten van een (herhalings)aankoop. De afgelopen jaren waren online dienstverleners vooral transactie gericht. Komende jaren zullen online dienstverleners zich meer onderscheiden en relatie gaan opbouwen met loyale klanten. Loyalty kaarten verdwijnen in de mobiele telefoon met behulp van apps als Apple Passbook. De beloningen voor loyaal gedrag moeten persoonlijker. In deze presentatie gaat Kick in op de veranderingen in de loyalty markt en het belonen van klanten met behulp van gamification technieken.

03:00 PM

03:30 PM

Game based organization design bij VGZ

door Jeroen van Bree  , Leonie Voragen 

Gamification kent vele verschijningsvormen. Het kan gebruikt worden om de interactie met je klanten te verrijken, om je bedrijfsprocessen te verbeteren, maar ook om als organisatie meer grip te krijgen op je eigen speelveld. VGZ staat voor de uitdaging om bij haar verzekerden een gezonde leefstijl te bevorderen in samenwerking met spelers zoals gemeentes, werkgevers en zorgverleners. In deze presentatie zullen Leonie Voragen van VGZ en Jeroen van Bree van Novay uitleggen hoe het ontwerpen en spelen van een spel een bijdrage heeft geleverd aan deze complexe opgave.

04:15 PM

Wrap up en de toekomst van GamificationConf

door Guido Cramer 

Je hebt gedurende de dag expert visies op gamification gehoord en inzicht gekregen in de kracht en valkuilen van praktische toepassing. En nu? Wat ga jij ermee doen? En hoe kunnen we ervaringen met gamification met elkaar blijven delen? Guido zal de dag scherp samenvatten en je vertellen hoe je ook na vandaag helemaal op de hoogte kan blijven van alle gamification ontwikkelingen. Reken er maar op dat hij je aanzet tot actie!
4Drinks

04:30-06:00 PM