Niels Lieman

Niels Lieman

@nlslmn | LinkedIn

Sinds 2009 is Niels Lieman werkzaam bij UWV. Begonnen als accountmanager en sinds 2010 als productontwikkelaar op de afdeling Team Ontwerp Dienstverlening. In deze rol heeft hij invulling gegeven aan het project Expeditie Work. Doelstelling voor het project Expeditie Work van UWV is het ondersteunen van mensen bij de (her-)intreding op de arbeidsmarkt en de daarbij behorende mores. Door een game te ontwikkelen wisten Niels en zijn teamgenoten duizenden werkzoekenden op succesvolle wijze te ondersteunen bij het solliciteren. Niels gelooft dat gamification voor velen een oplossing kan zijn om complexe of hoogdrempelige zaken toegankelijker te maken en hoopt op het breder gebruik van gamification.

Leonie Voragen

Leonie Voragen

Leonie Voragen (1973) is innovator, facilitator en procesbegeleider en werkt als consultant zorgvernieuwing bij Coöperatie VGZ. Door slimme innovaties de zorg verbeteren en daarmee een positieve bijdrage leveren aan de kwaliteit van leven van mensen is een belangrijke drive voor Leonie. Naast haar werk als consultant bij VGZ faciliteert ze met regelmaat brainstorms of workshops ‘creatief denken’.

Jeroen van Bree

Jeroen van Bree

@jeroenvanbree

Jeroen van Bree (1972) is organisatieadviseur, onderzoeker en blogger. Hij werkt als senior adviseur bij onderzoeks- en adviesorganisatie Novay. Naast zijn advieswerk bij Novay hoopt Jeroen in april van dit jaar te promoveren aan Nyenrode Business Universiteit op een onderzoek met als titel Exploring the rules by playing the game. Daarnaast blogt hij regelmatig over games, game design en gamification op Frankwatching.

Karen Pasman

Karen Pasman

@KarenPasman | LinkedIn

Karen Pasman (1978) is mede-eigenaar van Demare. Dit communicatiebureau werkt voor organisaties die de wereld iets beter, mooier, gezonder of rechtvaardiger willen achterlaten dan hoe ze haar hebben aangetroffen. Karen is een overtuigde én overtuigende ambassadeur van de kracht van games en gamification. Ze weet zeker dat games de potentie hebben om bij te dragen aan het oplossen van grote en kleine (wereld)problemen. Vanuit die overtuiging bedacht en ontwikkelde Demare samen met UWV Werkbedrijf Expeditie Work – een game die jonge mensen helpt bij hun eerste schreden op de arbeidsmarkt. Naast Expeditie Work maakt Demare onder meer games om ziekenhuisbestuurders in toekomstscenario’s te leren denken, scholieren inzicht te geven in de wereld van transgenders en biseksualiteit en om bij basisschoolleerlingen interesse te kweken voor groen onderwijs.

Maarten Korz

Maarten Korz

@korz | LinkedIn

Sinds 1998 is Maarten Korz werkzaam bij de Rabobank. Bij deze bank heeft hij diverse functies bekleed op het grensvlak van communicatie, ict en nieuwe media. Op dit moment is hij werkzaam bij innovatie. Daar is hij bezig met trendwatching  en werkt hij samen met zijn innovatiecollega’s aan diverse projecten op het gebied van gamification, innovatie in de cooperatie, trendwatching, multitouch & gesture interfaces en enterprise mobility . Dit doen ze door gebruik te maken van open innovatie technieken. Maarten stond aan de wieg van de World Food Game die in 2012 de  co-creation award won voor het unieke co creatie proces samen met jongeren.

Maarten Molenaar

Maarten Molenaar

@MaartenMA | LinkedIn

Maarten Molenaar, geboren in Heerhugowaard en getogen in Utrecht ging na zijn studies Communicatie- en informatiewetenschappen en Nieuwe Media en Digitale Cultuur aan de Universiteit Utrecht werken bij Rabobank Groep ICT. Werken in de ICT betekent voor hem het bij elkaar brengen van mensen met verschillende belevingswerelden. Die brug slaan vind hij interessant! De laatste jaren kan Maarten zijn passie voor gaming op een relevante manier terugbrengen in het werk. Nadenken over hoe werken echt leuk gemaakt kan worden maakt ook zijn eigen baan ook ontzettend interessant. Maarten gelooft er in dat iedereen op zijn eigen manier plezier in zijn werk kan vinden, en daar wil hij met gamification mijn bijdrage aan leveren.

Jeroen van Mastrigt-Ide

Jeroen van Mastrigt-Ide

Jeroen van Mastrigt-Ide

@jrnvm | WeLoveYourWork

Jeroen is founding partner van WeLoveYourWork: een design management bureau gespecialiseerd in ‘Gameful Innovation’. WeLoveYourWork helpt organisaties uit verschillende sectoren bij het ontwikkelen van innovatieve en effectieve communicatie, ervaringen, diensten en producten door het toepassen van game design principes en (social, mobile, sensor & location based) game technologie.
Daarnaast is Jeroen voorzitter van de Dutch Game Garden (een game business accelerator & incubator) en fellow aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (voor wie hij Europa’s eerste voltijds game opleiding ontwikkelde en het onderzoeksprogramma Applied Game Design opzette). Van Mastrigt begon zijn carrière tijdens zijn studie als co-founder van web content management en marketing software multinational GX.

Bob Postma

Bob Postma

@bobpostma

Bob Postma is Brandmanager Consumer Engagement bij Lay’s en in die hoedanigheid mede-verantwoordelijk geweest voor de Maak de Smaak the Battle campagne van Lay’s. Daarnaast is Bob de driver achter het continue engagement programma van Lay’s en een groot fan van de mogelijkheden van Gamification.

Guido Cramer

Guido Cramer

@gdcrmr | LinkedIn

Guido Cramer is mede-eigenaar van Fanminds en een van de initiatiefnemers van de social smartphone game BattleQuiz. Guido helpt organisaties stap voor stap #fanminded te worden en heeft veel ervaring met de inzet van gamification. Hiervoor heeft hij o.a. bij KLM gewerkt en als marketingadviseur vele organisaties helpen groeien. Zijn doorlopende ambitie: het waardevol en leuk maken om ergens klant te zijn!

Kick Willemse

Kick Willemse

@papierloos | LinkedIn

Kick Willemse (1973) is internationaal expert op het gebied van digitale identiteit, loyalty en elektronische handtekening. Als boardmember van de internationale OpenID foundation werkt hij samen met Twitter, Google, FaceBook, LinkedIn, Microsoft en PayPal aan nieuwe mogelijkheden om eenvoudig consumenten online te herkennen. Vanuit zijn kennis en ervaring om eenvoudig (loyale) klanten te herkennen is hij mede-oprichter van online loyalty platform Prooflink.com. Kick Willemse studeerde Bedrijfskunde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam.

 

 

Rutger Teunissen

Rutger Teunissen

@rutgerteunissen | LinkedIn

Rutger Teunissen is blogger en mede-eigenaar van Fanminds. Hiervoor was hij marketing consultant voor top-50 brands en eigenaar van Klustips.nl. Met Fanminds maakt hij organisaties en merken #Fanminded en past hij dagelijks gamification toe. Hij is daarmee een van de meest ervaren ‘gamifyers’ van Nederland.